En İyi 5 Gizlilik (Stealth) Oyunu Önerisi

En İyi 5 Gizlilik (Stealth) Oyunu Önerisi

Gizlilik oyunları, veya stealth oyunları en popüler oyun türlerinden biridir. Gizlilik temalı oyunlar nelerdir ? Gizlilik oyunları veya stealth oyunlarına dair en önemli bilgiler. En iyi 5 gizlilik oyunu.

Gizlilik Oyunları Nedir?

Gizlilik oyunları, veya stealth oyunları, taktikselliğin ön planda olduğu oyunlardır. Gizlilik oyunlarındaki en önemli şey düşmanlardan gizlenerek ilerlemektir. Gizlilik oyunları en popüler oyun türlerinden biridir.

Stealth oyunlarının çoğunda gizlilik genelde oyuncunun tercihine bırakılır. Fakat gizlilik oyunlarında gizli kalmak her zaman daha faydalıdır. Şimdiye kadar çıkmış çoğu stealth oyununda kapsamlı aksiyon öğeleri de bulunur.

En İyi Gizlilik Temalı Oyunlar

Bu listede sizlere şimdiye kadar çıkmış en iyi 5 gizlilik oyununu derledik. Liste içerisindeki tüm oyunlar gizlilik oyunlarıdır. Listedeki çoğu oyunda aksiyon öğeleri de var. Fakat oyunların tamamı gizlilik oyunları.

1. Splinter Cell

Splinter Cell, Ubisoft‘un en başarılı oyun serilerinden birisidir. Ubisoft hem Splinter Cell serisiyle hem de Assassin’s Creed serisiyle stealth oyunlarında büyük başarı elde etti. Eğer aradığnız iyi bir aksiyon ve gizlilik oyunuysa Splinter Cell sizin oyununuz.

Splinter Cell en popüler gizlilik oyunları arasında. Splinter Cell’in ilk oyunları doğrudan gizlilik oyunları olsa da serinin ilerleyen oyunlarında aksiyon öğeleri daha ön plana çıktı. Özellikle Splinter Cell: Blacklist oynayabileceğiniz en iyi gizlilik oyunları arasında.

Eğer daha ağır bir gizlilik deneyimi arıyorsanız serinin eski oyunlarına bakabilirsiniz. Splinter Cell ve Splinter Cell: Chaos Theory en iyi gizlilik oyunları arasında.

2. Metal Gear Solid: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Kojima Productions ve Konami Digital Entertainment tarafından geliştirilmiş açık dünya gizlilik oyunu. Hideo Kojima tarafından geliştirilen son Metal Gear Solid oyunu olan Phantom Pain tüm stealth oyuncularının oynaması gereken bir oyun.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, açık dünya ve gizlilik mekaniklerini oldukça iyi harmanlayan bir oyun. The Phantom Pain, sandbox yapısıyla stealth oyun türüne yeni bir bakış açısı getiriyor. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Steam sayfasından oyuna bakmayı unutmayın.

Eğer The Phantom Pain’i almak konusunda tereddüt ediyorsanız Metal Gear Solid V: Ground Zeroes’a bakabilirsiniz. Ground Zeroes oynayabileceğiniz en basit gizlilik oyunlarından biri. Oyun oldukça kısa, basit bir gizlilik oyunu için birebir.

3. Hitman

Hitman, IO Interactive tarafından geliştirilen, taktiksel gizlilik oyun serisidir. Hitman sıradan gizlilik oyunlarından oldukça farklı. Hitman’de amacınız kılık değiştirerek ve farklı taktikler uygulayarak gizli kalmak. Hitman en yaratıcı gizlik oyunları arasında yer alıyor.

Hitman oyunları, 2016 reboot olarak tekrar çıktı. Gizlilik oyunlarına yeni bir anlam katan Hitman, tüm oyuncular tarafından oynanmalıdır. Hitman 3 Steam sayfasına girerek oyuna göz atmayı unutmayın.

Eğer güncel Hitman oyunları ilginizi çekmiyorsa eski oyunlarına da bakabilirsiniz. Eski Hitman oyunları en iyi stealth oyunları arasında yer alıyorlar. Özellikle Hitman: Blood Money en iyi gizlilik oyunlarından biri.

4. Thief

Thief en klasik gizlilik oyunlarından biri. Adından anlayacağınız üzere Thief, bir hırsızlık temalı gizlilik oyunu. Thief bir zamanların en iyi gizlilik oyunlarından biri olsa da son yıllarda seriye olan ilgi oldukça azaldı.

Thief ilk olarak 1998’de çıkış yaptı. Thief: The Dark Project, bir döneme damgasını vuran bir gizlilik oyunu oldu. Ardından gelen Thief II: The Metal Age ve Thief: Deadly Shadows‘da oldukça başarı stealth oyunları oldular. Thief Steam sayfasına girerek oyun hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Eğer Theif serisi size eski geldiyse 2014 yılında çıkan reboot versiyonunu oynayabilirsiniz. Thief 2014 başarısız bir proje olsa da oynanması gereken gizlilik oyunları arasında yer alıyor.

5. Dishonored

Dishonored, Arkane tarafından geliştirilen ve Bethesda tarafından dağıtılan gizlilik ve aksiyon oyunu. Dishonored serisi aksiyon öğeleri barındırsa da daha çok gizlilik türüne yakın bir seri. Özellike ilk Dishonored oyunu en kapsamlı gizlilik oyunları arasında.

Dishonored, alternatif bir evrende geçiyor. Dishonored oyunları akıllıca hazırlanmış bölüm tasarımlarıyla biliniyor. İyi bölüm tasarımı sayesinde Dishonored en iyi gizlilik oyunları arasına giriyor. Dishonored Steam sayfasına girerek oyuna bakabilirsiniz.

Dishonored serisi ilginiz çekmiyorsa Arkane’in diğer oyunlarına da bakabilirsiniz. Özellikle DEATHLOOP roguelike ve stealth türünü oldukça iyi harmanlayan bir gizlilik oyunudur.

Ayrıca, gizlilik oyunları ilginiz çekmiyorsa “Düşük Sistemle Oynanabilecek 5 Aksiyon Oyunu” adlı listemize göz atabilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler