Japon korku oyunu geliştiricisi Chilla’s Art tarafından yayınlanan en iyi oyunları listelediğimiz bu yazımızda, Chilla’s Art korku oyunları oyun severler için yeni bir oyun deneyimi sunuyor. Chilla’s Art korku oyunları hakkında tüm detaylara değindik.
Korku oyunları oyun severler arasında izlemesi en keyifli bir o kadar da heyecan verici yapımlar olarak en üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Bu yapımcılar arasında öne çıkan biri de Japon korku oyunu geliştiricisi olan Chilla’s Art kendine özgü rahatsız edici atmosferleri ve sürükleyici hikayeleri ile oyun dünyasında dikkat çeken konuma sahip.
Chilla’s Art son zamanlarda yayıncıların da keşfetmesiyle ününü tüm dünyaya salmış olan korku oyunu geliştiricisi olarak biliniyor. Oyunları birçok kitleye ulaştırmış ve diğer türlerden farklı olarak geliştirdiği ilginç oyun grafikleriyle bizlere uçsuz bucaksız bir deneyim sunuyor. Korkunç ses tasarımları ve rahatsız edici hikayeleriyle dönemin korku oyunu sektörünü elinde tutan Chilla’s art benzersiz oyunlarıyla birlikte devasa bir takipçi kitlesi kazandı.
Chilla’s Art, Japon korku geleneğinden ilham alarak oyunlarını şekillendiriyor. Japon folkloru ve korku öğelerini mükemmel bir şekilde bir araya getiren yapımcı, oyuncuları karanlık ve ürkütücü bir dünyaya açılıyor. Oyunlarında genellikle karanlık sokaklar, terk edilmiş binalar ve gizemli varlıklarla dolu ortamlar yer alıyor. Oyuncuların beğendiği bir diğer kriter ise oyunun grafikleri.
Grafikleri kendine has olan ve gördüğünüzde yapımcıyı tahmin edeceğiniz türden grafiklere sahip. Aslında bu durum onların ününün daha çok yayılmasına neden oldu. Özellikle karakterlerin çizimleri ve grafikleri hem eğlendirirken korkutmayı da unutmuyor.
Bu tür oyun yapımları genellikle kısa sürede tamamlanabilen ancak derin bir etki bırakan oyunlardır. Bu oyunlar genellikle bir ila iki saat arasında tamamlanabilir ve yoğun bir korku deneyimi sunar. Bu format oyuncuların hızlıca bir korku hikayesi deneyimlemesine olanak tanır ve Chilla’s Art’ın oyunlarına özgü bir niteliktir. Oyun ne kadar kısa olursa olsun bu yapımlar size korkuyu tam anlamıyla yansıtır.
İşte bu yazımızda en iyi 4 Chilla’s Art yapımı korku oyunlarını listeleyecek ve oyunların ardında yatan ürpertici hikayeleri sizlere sunacağız.
İçerik Başlıkları
Parasocial oyununda yayın yaparken yanlışlıkla yüzü gözüken bir yayıncının başından geçenleri deneyimliyoruz. Ana karakterimiz olan Niina hayatını yayın yaparak ve oyunlar oynayarak geçirir. Bir apartmanda yalnız yaşayan Niina en yakın arkadaşı olan Asuka’nın da eve gelmesiyle artık yalnızlığı hissetmemeye başlar.
Yayın sırasında takipçisinden gelen oyun isteğini gerçekleştiren Niina, oyunun içinde tuhaflık fark eder. Oyunda gördüğü ev kendi evi, yürüdüğü sokak da kendi sokağıdır.İşler tuhaflaşmaya başlarken kendisini takip eden bir ”Stalker” olduğunu fark eder.
Bir diğer karakterimiz olan Stalker ona gönderdiği oyunları sürekli olarak oynamasını söyler yoksa ona zarar verecektir. Oyun, oyuncuya gerçekçi bir yayın deneyimi sunmak için web kamerası, mikrofon ve sohbet gibi araçlar kullanır.
Stalker’ın yani ‘takipçimizin’ peşinizden sizi avlamaya geleceği ürpertici anlarla dolu bir oyundur. Oyunun size gösterdiği atmosfer ve ses efektleriyle heyecanı en üst seviye yaşayabileceğiniz bir korku oyunu olan Parasocial, Chilla’s Art’ın en iyi oyunları arasında.
The Kidnap
The Kidnap oyununda ana karakterimiz küçük bir çocuktur. Annesi ana karakterimize sahip çıkmaz hatta oyunun başında ortalıktan kaybolur. Annesi gittikten sonra bir daha dönmeyen Renya, kız kardeşi de ortadan kaybolunca kendini tek başına hayatta kalmaya çalışırken bulur.
Günler kız kardeşi olmadan geçer. Okulunda yayılan bir dedikoduya göre başı boş dolaşan bir palyaço çocukları kaçırıyor ve bu kişiler bir daha bulunamıyordu. Öğretmenlerinin de uyarısıyla Renya ne kadar yalnız olsa da palyaçoyu eve giderken görür ve peşine takıldığını fark eder.
Kız kardeşin elimde! Eğer onu kaybetmek istemiyorsan bütün balonları kır, ezik!
-Palyaço
Oyunumuz Renya’nın annesini ve ablasını bulmasını konu alır. Kendine has grafikleri ve detaylarıyla oyuncuları ürkütmeyi başaran bir yapıt olan The Kidnap, Chilla’s Art’ın en iyi oyunlarının arasında bulunuyor.
The Convenience Store
Chilla’s Art’ın en popüler yapımlarından biridir. Üniversiteli bir kız yerel bir markette gece vardiyasında çalışmaktadır. Birden fazla müşteriyle ilgilenmek ve müdürünün verdiği çeşitli görevleri yerine getirmek zorundadır. Ancak geceler geçtikçe mağazanın etrafında garip şeyler olmaya başladığını keşfeder. Ama bunların hepsi bir hayal midir yoksa mağaza gerçekten perili midir? Oyun sizi tam da bu ikilemde bırakır.
Bu bilinmezlik oyunun ana temalarından biri olarak karşımıza çıkar. Oyun deneyimlerine göre asıl korkutan özellikler oyuncunun her zaman bulunduğu bir yer olmasıdır. Tanıdık bir yerin içerisine yerleştirilmiş olan ürkütücü olaylar korku deneyimini bize tam anlamıyla yansıtır.
Oyunun içerisine ve atmosferine mükemmel yerleştirilmiş jumpscare sahneleri ve sizi ürpertecek müzikleri ile bambaşka bir deneyim yaşatır. The Convenience Store yayıncılar tarafından en çok tercih edilen Chilla’s Art yapımlarından biridir ve Japon gece marketlerinin sıradan görüntüsünün ardında yatan gizemli olayları ustaca işler.
The Closing Shift
Bir kız yerel bir kahve dükkanında gece vardiyasında çalışmaktadır. Dükkânı kapatmadan önce birden fazla müşteriyle ilgilenmesi ve çeşitli görevleri yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak zaman ilerledikçe kahve dükkânında işlerin ters gittiğini fark eder.
Son zamanlarda yaşanan taciz olaylarıyla birlikte ana karakterimiz kendisinin de kurban olmasından endişelenir. Ama burası sadece yerel bir kahve dükkanıdır… İş yerinde güvende olmalıyız… değil mi?Ana karakterimiz bir gece vakti uyanır ve yerel kahve dükkanındaki gece vardiyası için hazırlanır.
İşe geç kaldığını fark eden ana karakter aceleyle apartmanından çıkar ve otoparktaki arabasına doğru yürür. Yolda yerde bir cep telefonu bulur. Otoparkta tuhaf bir şekilde hareket eden bir adamla karşılaşır ve telefonun onun olduğunu düşünerek adama verir.
Ardından işe gitmek üzere yola çıkar. Bu vardiya sırasında takip edildiğini fark eder. Ertesi gün dükkanın kapanış vardiyasındadır ve patronuna birinin onu takip ettiğini söylediğinde ciddiye alınmaz.
İlk tanıştığımız gün.
Evet, Chilla’nın yerinde.
Bana gülümsedi.
Bir çiçek gibi.
Onu düşünmek bile kalbimi çarptırıyor.
Daha önce hiç böyle hissetmemiştim.
Acaba o da benim gibi herkesin yüzüne bir gülümseme konduruyor mu?
The Closing Shift ‘Stalker’ yani takipçi temasını işler ve bir çeşit mesaj niteliğindedir. Normal hayatın içerisine yerleştirilmiş olan korku temaları oyunun ana konularından biridir. Hikaye temel olarak Stalker tarafından takip edilme sürecini ve bunun yarattığı korku ve gerilimi anlatmaktadır.
Chilla’s Art son dönemlerin en popüler korku yapımlarının arasında yer alıyor. Gizemli hikayeleri, kendine has grafikleri ile oyunculara benzersiz bir deneyim sunuyor. Kısa süreli ama etki bırakan tüm yapıtları yayıncılar tarafından fazlasıyla takip ediliyor. Korku sevenler için kaçırılmaması gereken yapımlardan birisi.
Ayrıca bu tarz korku oyunlarına meraklıysanız daha fazla öneri için “En İyi 6 Remake Korku Oyunu” adlı listemize de göz atabilirsiniz.