Yazılım Öğrenmek İçin Ücretsiz Sertifikalı Kurslar

Yazılım Nedir

Teknolojinin gelişmesi ve uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte, yazılım öğrenmek popülerleşmiş ve birçok kişi tarafından bir meslek haline getirilmiştir. Yazılım öğrenmek için ücretsiz kurslar, bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler için biçilmiş kaftandır.

Yazılım Nedir?

Yazılım nedir sorusunu yazılım öğrenme yoluna girmek isteyen kişiler çok sorar. Bilgisayarlar ve diğer dijital cihazlar üzerinde çalışmak üzere oluşturulan programlara yazılım denir. Ayrıca dijital uygulamalar da yazılımdır. Yazılım eğitimi almak isteyenler konuyla ilgili araştırmalar yapmaktadır.

Online kurslar ile yazılım öğrenebilirsiniz. Günümüzde teknoloji ve dijitalleşme artmıştır. Bunun sonucunda yazılıma daha çok ihtiyaç duyulmaya başlamıştır. Artık yazılım bilmek demek kariyer fırsatlarını hızlıca elde etmek demektir.

Yazılım denince bir bilgisayarın veya dijital cihazın işlevlerini belirleyen bir konuda bahsederiz. Ayrıca bu cihazlarla etkileşimde bulunan programlar ve veriler bütününün yazılım olarak adlandırıldığını söyleyebiliriz. Yazılım, sistem yazılımları ve uygulama yazılımları olarak iki türden oluşur.

Sistem yazılımı dediğimizde bilgisayar donanımını yöneten ve diğer yazılımların çalışmasını sağlayan bir şeyden bahsederiz. Windows, macOS, Linux buna örnektir. Uygulama yazılımları ise belirli bir görev veya işlevi yerine getirmek için tasarlanmış olan programlar diyebiliriz. Mesela kelime işlemciler ve hesap tabloları bu kapsamda örnektir. Hatta oyunlar bile bu gruba girer.

Yazılım için ücretsiz eğitimler

Yazılım Öğrenmek İçin Ücretsiz Sertifikalı Kurslar

Yazılım için ücretsiz eğitimler oldukça merak edilir. Ücretsiz kurslar, yazılımı geliştirme becerilerinizi artırır. Hatta sıfırdan öğrenmek istiyorsanız, size çok fayda sağlar. Birçok ücretsiz sertifikalı kurs seçeneği yazılım sertifikası eğitimlerinde bulunur. Yazılım öğrenmek isteyen birçok kişi vardır. Özellikle bilgisayarlarda çalışmak isteyenler yazılımdan hoşlanırlar. PC veya diğer dijital cihazlar üzerinde çalışmak üzere oluşturulan programlara yazılım dendiğini söylemek mümkündür.

Ayrıca dijital uygulamalar da yazılımlar olarak bilinir. Bu alanda eğitim almak isteyenler  konuyla ilgili araştırmalar  yapmaktadır. Online kurslar ile yazılım öğrenebilir hatta yazılımcı olabilirsiniz. Günümüzde teknoloji ve dijitalleşme önem kazandığı için yazılımcı olmaya da ilgi artmıştır. Hem kazanç açısından hem de prestij açısından bu bölümü tercih eden çok kişi vardır.

Teknoloji, yükseldikçe yazılıma daha çok ihtiyaç duyulmaya başlamıştır. Artık yazılım bilmek demek kariyer fırsatlarını hızlıca elde etmek demek desek yalan olmaz.

Coursera

Coursera, yazılım derslerine ulaşabileceğiniz önemli bir platformdur. Özellikle dünya çapında üniversiteler ve kuruluşlarla iş birliği yaparak çalışır. Bu sebeple kişilere geniş bir kurs yelpazesi sunar. Yazılım geliştirme kursları bulmanız mümkündür. Bunun yanında yazılımın yapı taşları olan veri bilimi, makine öğrenimi gibi birçok konuda kurs bulabilirsiniz.

Ücretsiz sertifika veren siteler içinde önemli olanlardan biri de Coursera’dır. Buradaki kursları tamamladığınızda sertifika alırsınız. Derslere nasıl katılabilirim diyorsanız sistemdeki video dersler, interaktif ödevler ve forumlara göz atabilirsiniz. Burada kurslar ücretsiz olsa da sertifika almak için bir miktar ödeme yapmanız icap eder.

 Code Academy

Code Academy, önemli bir yazılım eğitimi sitesidir. Eğer programlama dillerini öğrenmek istiyorsanız burası alınızda olsun. Ayrıca etkileşimli bir platformdur. Python, JavaScript, HTML/CSS gibi birçok popüler dili burada bulabilirsiniz. Burada gerçek zamanlı olarak kod yazabilirsiniz. Kod yazdıktan sonra anında geri bildirim alırsınız. Bu geri bildirimler kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.

Code Academy’deki temel kurslar ücretsiz olsa da ileri seviye kurslar ücretlidir. Pro imkanlardan yararlanmak için ödeme yapılmalıdır. Yazılım öğrenerek bu alanda iş bulabilirsiniz. Yazılım öğrenmenin yanında yabancı dil öğrenmek de sizi ileri taşıyacaktır. Özel şirketlerde  yazılımcı olarak çalışabilirsiniz. Yüksek ücretlere çalışmak için dil öğrenmeniz gerekecektir.

edX

edX, yazılım öğrenmek isteyenler için önemli bir sitedir. Bu site Harvard ve MIT gibi üniversiteler tarafından kurulmuştur. Bu yüzden kaliteli öğrenme imkânı sunan bir çevrimiçi öğrenme platformudur. Yazılım geliştirme, öğrenmek isteyenler bu platformu kullanabilirler. Veri analitiği ve bilgisayar bilimi gibi konularda eğitim almak isteyenler bu eğitimi kaçırmamalıdır.

Ücretsiz kursların sonunda sertifika almak kişisel gelişim açısından oldukça önemlidir. Yazılım işlerine başvururken sertifikalarınız sizi öne çıkaracaktır. Buradaki kurslar bazı üniversitelerden kredi almanızı bile sağlayabilir. Teori kadar pratik de önemli olduğu için öğrendiklerinizi uygulayın. Farklı kaynakları kullanın. Mesela kitaplar, videolar ve forumlar gibi çeşitli materyalleri mutlaka kullanın. Yazılım topluluklarına katılın. Diğer yazılım öğrencileriyle iletişime geçin.

Yazılım geliştirme, yazılım mühendisliği demektir. Ya da programlama olarak da bilinir desek de doğru olur. Yazılım geliştirme, yazılım mühendisliği veya programlama gibi işlere ilginiz varsa kesinlikle eğitim almalısınız. Çünkü bu süreç eğitimsiz zor olur. Bazı kodlama dillerini bilmeniz gerekecektir. Mesela yazılımsal süreçler, yazılımın tasarımından kodlamasına kadar sürer. Ayrıca yazılımın test edilmesine ve bakımına kadar uzanan geniş skalada bir görev dağılımı vardır.

Yazılım öğrenmek, teknolojiye ilgi duyan kişiler için gelişim aşaması sunar. Direkt yazılım mühendisliği bölümünü de okuyabilirsiniz. Veyahut bilgisayar programcılığı okuyabilirsiniz. Bu alanlardan mezun olup yazılımcı olarak çalışmak mümkündür.

Yazılım Öğrenmek İçin Ücretsiz Sertifikalı Kurslar

Khan Academy

Khan Academy, ücretsiz yazılım eğitimleri kapsamında oldukça popülerdir. Ayrıca  çeşitli eğitim kaynakları sunan bir platformdur diyebiliriz. Yazılım geliştirme konusuyla ilgili buradan ders alabilirsiniz. Kod yazmak istiyorum diyorsanız, Python ve JavaScript gibi dilleri öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Khan Academy neden güzel derseniz en büyük avantajı, öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmeleri için bir alan açmasıdır. Burada Sertifika verme durumu yoktur. Sertifika almak için başka uygulamaları tercih edebilirsiniz. Ancak öğrenmek için mutlaka burayı tercih edin. Özgeçmişinizi doldururken aldığınız eğitimleri de mutlaka  ekleyiniz.

Codewars

Codewars, programlama dilleri öğrenmek isteyen kişilere alan açar. Burası bir oyun platformudur. Öğrenmek isteyenler için hem eğitici hem de eğlenceli bir imkân tanır. Farklı zorluk seviyelerinde kodlamaları buradan öğrenebilirsiniz. Codewars’ta sertifika alma imkânı yoktur. Fakat buradan birçok şey öğrenebilirsiniz.  Yazılım öğrenmek için son derece  sabırlı olmalısınız.

Code.org

Code.org, daha çok çocuklar ve gençlere yöneliktir. Burası bir öğrenme platformudur. Temel programlama becerinizi geliştirmek istiyorsanız burası tam size göredir. Hem dersler eğlenceli ve etkileşimlidir. HTML/CSS, JavaScript gibi dillere hâkim olmak istiyorsanız Code.org’a girebilirsiniz.

Ne yazık ki burada da sertifikalı kurslar yoktur. Fakat öğrenmek isteyenler için derya denizdir. Kariyer gelişiminde başarılı olmak için eğitim almalısınız. Aldığınız eğitimleri mutlaka özgeçmişinize ekleyin. Bu sizi diğer adaylara göre öne çıkarır.

Udemy

Udemy’de birçok farklı kurs vardır. Yazılım öğrenmek isteyenler için Udemy bir nimettir. Kendinizi geliştirmek için birçok ücretsiz kurs bulabilirsiniz. Online sertifika ücretsiz nerede var diyorsanız, Udemy’deki kurslardan yararlanabilirsiniz. Burada video dersler, alıştırmalar ve tartışma forumları üzerinden öğrenme sürecinizi pekiştirebilirsiniz.

Sertifika almak için ücret ödemeniz gerekebilir. Yazılım öğrenirken hedeflerinizi belirleyin. Mesela hangi tür yazılım geliştirmek istediğinizi belirleyin. Yazılım denince bir bilgisayarın veya dijital cihazın işlevlerini belirleyen bir konuda bahsederiz. Ayrıca bu cihazlarla etkileşimde bulunan programlar ve veriler bütününün yazılım olduğunu dile getirmek gerekir.

Yazılım, sistem yazılımları ve uygulama yazılımları olarak iki türden oluşur. Sistem yazılımı ve uygulama yazılımı gibi alanlardan hangileride derinleşmek istiyorsanız o alanlara yönelebilirsiniz. Yazılımcı olmak isteyenler mutlaka eğitim almalıdır.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler