Son zamanlarda çıkmış en kötü 7 oyun listemizde göreceğiniz tüm oyunlar gerçekten kötü oyunlar. O kadar kötüler ki oynarken sizi eğlendirebilirler. Bu oyunları oynamadan önce iki kere düşünün.
Bu listede son yıllarda çıkmış en kötü oyunlar yer alıyor. Günümüzde çıkan çoğu oyun belli bir kalitenin üzerinde oluyor. Bir oyun bir kitleye hitap etmese bile bir başka kitlede alıcısını bulabiliyor. Fakat öyle oyunlar var ki bir tasarımcıları bile ne kadar kötü olduklarını biliyor.
Oyun sektöründe maliyetlerin artmasıyla iyi bir oyun çıkarmak eskisinden daha zor, ve oyuncuların beklentisi her geçen sene daha da artıyor.
Hatalı çıkış yapan bağımsız projeler oyuncular tarafından desteklense de büyük firmalar kötü oyun yaptıklarında oyuncular tepki vermekten çekinmiyor. Bu listede büyük firmaların son yıllarda çıkardığı en kötü oyunları listeliyoruz.
İçerik Başlıkları
1. Life Of Black Tiger
Life Of Black Tiger PlayStation 4 platformunda oynayabileceğiniz en kötü oyunlardan biri. Oyuncular olarak bu oyunun nasıl oldu da PlayStation’a çıktığını hala merak ediyoruz.
Oyunun adından da anlayacağınız üzere siyah bir kaplanı kontrol ediyoruz. Oyun içerisine bir savaş mekaniği eklenmeye çalışılmış, fakat pek de işe yaramamış.
Karakterimiz Black Tiger ile önümüze gelen avcılara ve başka canlılara saldırabiliyoruz. Bunun dışında çeşitli hayvanları yeme gibi bir durum da var. Kısacası siyah bir kaplan olmak nasıl bir şey merak ediyorsanız Life of Black Tiger PlayStation Store‘a girerek oyuna göz atabilirsiniz.
2. Steel Battalion: Heavy Armor
Steel Battalion: Heavy Armor Xbox 360‘ın Kinect özelliği için çıkmış bir oyun. Sevinerek söylemeliyim ki bu oyunu isteseniz de oynayamazsınız çünkü güncel Xbox platformlarında veya PC‘de mevcut değil.
Çıkış fikri güzel olsa da Steel Battalion: Heavy Armor gelmiş geçmiş en kötü oyunlar arasında. Bu oyunda bir tankın içinden Xbox’ın Kinect’ini kullanarak savaşlara katılıyorsunuz.
Ekranda gördüğünüz tank kontrollerine kendi ellerinizle uzanıyorsunuz ve gerçek bir tanktaki gibi savaşıyorsunuz, en azından planlanan oynanış buydu. Xbox Kinect basit hareketleri algılamakta başarılı olsa da bir tank kullanabileceğiniz kadar gelişmiş değil.
3. Super Seducer: How to Talk to Girls
Super Seducer: How to Talk to Girls‘a bir oyun demek gerçekten zor. Adına bakarak anlayacağımız gibi bu oyun bizlere kızlarla nasıl konuşacağımızı öğretmeye çalışıyor.
Super Seducer bir macera oyununu anımsatan bir oynanışla karşımıza çıksa da pek bir macera sunmuyor. Oyunu önceden kaydedilmiş videoları izleyerek oynuyoruz. Verdiğimiz kararlar sonucunda ya başarılı oluyor ve kızı kapıyoruz, ya da başarısız olup yalnızlığa doğru derin derin düşüyoruz.
Siz siz olun kızlarla konuşmayı bu oyundan öğrenmeyin. Olurda oyuna göz atmak isterseniz Super Seducer: How to Talk to Girls Steam sayfasına bakabilirsiniz.
4. Raven’s Cry/Vendetta- Curse of Raven’s Cry
Raven’s Cry, veya yeni adıyla Vendetta- Curse Of Raven’s Cry 2015‘de çıkmış bir korsan oyunu. Raven’s Cry korsanlık temasını öyle ciddiye almış ki oyundaki her şey çalıntı gibi duruyor.
Ana karakter Karayip Korsanları‘ndan Jack Sprarrow ve Will Turner’ın karışımı gibi. Oynanışı ise Assassin’s Creed ve Witcher arasında bir şeye benziyor.
Oyun başta aşırı başarısız olunca hataların bir kısmını düzeltip Vendetta – Curse of Raven’s Cry olarak tekrar piyasaya sürüldü. En azından son sürümü acemi bir firmanın ilk projesi olarak bizden geçer not alabilir.
5. Ride to Hell: Retribution
Ride to Hell: Retribution oynayabileceğiniz nadir motor çetesi temalı oyunlardan biri. Bu türde fazla oyun çıkmıyor olması oldukça üzücü, çıkanlar da iyi değil.
Ride to Hell: Retribution 3. şahıs kamera açısından oynadığınız, aksiyon odaklı bir motor çetesi oyunu. Listedeki diğer oyunların aksine sunduğu her şey içerisinde var. Fakat asıl sorun oyunun gerçekten aceleyle hazırlanmış olması.
Saçma diyaloglar ve anlamsız görev tasarımları bir kenara dursun oyunda dengeli bir şekilde savaşabileceğiniz hiçbir yer yok. Düşmanlar sizi gördükleri gibi vuruyorlar ve en basit düşman için bile yarım şarjör harcamanız kerekebiliyor. Ayrıca oyundaki motor kullanma bölümleri de işkenceden beter.
6. Big Rigs: Over the Road Racing
Big Rigs: Over the Road Racing oynayabileceğiniz en keyifli yarış oyunlarından biri. Öncelikle oyunda normal arabalarla değil tırlarla yarışıyoruz. Pek yarışıyoruz da denemez çünkü oyunda rakibiniz asla hareket etmiyor, daha çok kendinizle yarışıyorsunuz. Kötü tasarım ve hareket etmeyen rakipleri bir kenara bırakırsan bu oyunda çok hoşunuza gidecek bir özellik var.
Big Rigs’de geri geri giderseniz oyunun içerisindeki hız mekaniği bozuluyor ve sonsuza kadar hızlanarak aracınızı sürebiliyorsunuz. Hem sonsuzluğa giden hız, hem de hareket etmeyen rakipler, işte yarış diye buna derim.
7. Alone in the Dark: Illumination
Alone in the Dark: Illumination Unity’de ilk yaptığınız oyundan bile daha kötü. Oyun geliştirmeden anlayanlar veya yeni başlayanlar bilirler ki kendi başınıza yaptığınız ilk proje bozuk bir yıkıntı bile olsa gurur vericidir. Fakat Alone in the Dark: Illumination için söyleyebileceğimiz tek şey utanç verdiği olurdu, hepimize.
Oyun resmen Unity’de yaptığımız ilk projelere benziyor, hatta ondan bile kötü. Oyunda düzgün çalışan bir şey bile yok. Bu oyunu oynamaktansa karanlık bir odada zaman geçirmek daha eğlenceli olurdu.
Bu oyunlar yerine oynayabileceğiniz iyi oyunlar arıyorsanız “Düşük Sistemli Bilgisayarlar İçin 7 Aksiyon Oyunu” adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.