Günümüz geleneksel tıp biliminin açısını genişleten ve alternatif tıp biliminin faydalarına değinen ‘Heal (Şifa) Belgeselin konusu, yorumu ve izlenme nedeni ile fragmanına değindik.
‘’Heal’’ belgeseli, insanların fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlıklarını sürdürmek için alternatif tıp ve araştırma bilimlerini kullanarak nasıl bir araya geldiğini anlatan 2017 yapımı bir belgeseldir.
7.0 IMDb’ye sahip Heal (Şifa) belgeseli, yönetici Kelly Noonan tarafından yönetilmiş olup Dr. Joe Dispenza, Deepak Chopra, Bruce Lipton, Marianne Williamson ve diğer uzmanların görüşlerine yer vermektedir.
İçerik Başlıkları
Heal (Şifa) Belgeselin Konusu Nedir?
Heal (Şifa) Belgeseli, yüksek stresli bir yaşam tarzının modern insan sağlığı üzerinde araştırma yapmakta olup, sağlıklı bir yaşam için meditasyon, yoga, doğal tedaviler ve enerji çalışmaları gibi alternatif kaynaklarla hedefe ulaşmanın yolunu gösteriyor.
Belgesel, insanların fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlıklarını korumak için alternatif tıp ve araştırma bilimleri kullanarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlamaktadır.
Ayrıca alternatifin geleneksel tıbbın yerine geçmediğini ancak geleneksel tıbba yardımcı olacağını belirtmekle beraber insanların kendi sağlıklarını yönetmelerine yardımcı olabileceğini vurgulamaktadır.
Heal (Şifa) Belgesel Yorumu ve İncelemesi
Heal (Şifa) belgeseli, düşüncelerinizi değiştirmeye başladığımızda sahip olduğumuz bedeninde değişmeye başladığını ve tüm hastalıklarla baş edebileceğimizi anlatan bir yapımdır.
Belgeselde çeşitli spiritüel deneyimlerin, bu süreci yaşayıp deneyimleyen kişilerden aktarılması izleyiciye mucizevi bakış açısı sunmaktadır. Bu kişilerin ne gibi süreçlerden geçtiğini dinlemenin yanı sıra izleyiciyi iyileşme yolculuğuna dahil ediyor. Ayrıca bu deneyimlerin bilimsel verilere dayandırılması da hayat perspektifimizi genişletmektedir.
Belgeselde, en son bilimsel gelişmelerin sonucunda değişmez genlerin kurbanı olmadığımızı anlatmaktadır. Bu bakış ise bedenimiz üzerinde tahmin ettiğimizden çok daha fazla kontrol sahibi olduğumuzu gösteriyor. En nihayetinde bizi doktora iten çoğu şeyin başlıca sebebi stres olması hayatımızı oldukça zorlaştıran bir etken haline gelmesine neden olmaktadır.
Stres ise benliğimize çok önceden işlenmiş hayatta kalma dürtüsü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve bunun sonucunda ‘kaç ya da savaş’ tepkisi söz konusu olup insanların yüzyıllar geçse de aynı tepkileri vermesi kaçınılmaz hale geliyor. Oluşan tepkiler de daha sonra kendini hastalığa bırakıyor.
Kısır döngü haline gelen bu süreç, hastane ve ilaç arasında bir yaşama sebebiyet veriyor. Oysa ki, çoğu kişi vücudumuzdaki her organın doğru koşullar altında kendini iyileştirme gücüne sahip olduğunun idrakinde olamıyor. İşte ”Heal” belgeseli de bu gücün nasıl kullanılması gerektiğini göstermektedir.
Heal (Şifa) Belgeseli İzlenir mi?
”Heal” belgeseli, alternatif tıp ve incelemelere ilgi duyan herkesin izlemesi gereken önemli bir belgeseldir. Bu belgesel, sağlığımızın korunması konusunda bizlere yeni fikirler ve araçlar sunmakta aynı zamanda daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam için bir yol göstermektedir.
Belgeselde yer alan uzman kişilerce yapılan röportajlara yer verilmesiyle, düşünme, yoga, doğal tedaviler ve enerji çalışmaları gibi alternatif yöntemlerin nasıl kullanılabileceğini anlatılmakta ve ihtiyacımızı ve zihinsel sağlığımızı geliştirmek için bize farklı bir bakış açısı sunmaktadır.
Heal (Şifa) Belgeseli, bizlere sağlıklı ve güçlü bir yaşam için ilham verici bir yol sunuyor. Bu belgeseli izlemek insan vücudunun ve zihninin kendi kendini gerçekleştirme sürecini harekete geçirme yolunda ilk adımı oluşturabilir.
Ayrıca sağlıkla ilgilenen herkesin izlemesi gereken bir belgesel olması insanların kendi sağlıklarını yönetme konusunda umut verici bir mesaj sunar.
Bu tarz belgesel incelemeleri ilginizi çekiyorsa; sitemizde yer alan ”The Social Dilemma (Sosyal İkilem) Belgesel İncelemesi” adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.