2024 Yılında Vizyona Girecek En İyi 10 Film

2024 yılında vizyona girecek filmler

Severek takip edilen sinema sektöründe 2024 yılında hangi filmler vizyona girecek? Bu yazımızda merakla beklenen en iyi 10 filmi sizler için derledik.

Sinema dünyası, 2024 yılında vizyona girecek filmlerle adeta bir şölen havası yaşayacak. Her biri kendi alanında çığır açan ve izleyicileri ekranlara kilitleyecek olan bu filmler, dünya çapında merakla bekleniyor.

Bir yandan bilim kurgunun cesur yeni örneklerini, diğer yandan dramın duygusal derinliklerini, komedinin esprili dokunuşlarını ve aksiyonun nefes kesici sahnelerini bizlerle buluşturacak olan bu filmler, sinemanın evrensel dilini yeniden keşfetmemizi sağlayacak.

Baş döndürücü görsel efektler, etkileyici hikayeler ve unutulmaz karakterlerle dolu bir yıl bizi bekliyor. İşte 2024’ün en çok beklenen filmleri:

1. Bob Marley: One Love

Bob Marley One Love
Bob Marley One Love

Reggae müziğin efsane ismi, şarkıcı ve söz yazarı Bob Marley’in hayat perdesini aralayan biyografik filmin yönetmenliğini Reinaldo Marcus Green yapıyor. Filmde Bob Marley’i Kingsley Ben-Adir canlandırırken, şarkıcının eşi Rita Marley’e Lashana Lynch hayat verecek.

Ailesi ve sevenleri için duygu dolu bir yapım olan Bob Marley: One Love filmi, 12 Ocak 2024’te vizyona girecek.

2. Madame Web

Madame Web
Madame Web

Madame Web filmi, Görme engelli ve nörolojik problemleri olan Cassandra Webb’in hayatı ele alıyor. Yaşadığı bu problemler Webb’in psişik güçlerini geliştirerek duru görü yeteneği katıyor ve medyum olma yolunda ilerleyerek farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Dakota Johnson’ın Web’i canlandırdığı yapımda Sydney Sweeney, Celeste O’Connor gibi oyuncular da yer alıyor. Filmin vizyona giriş tarihi ise 16 Şubat 2024 olarak belirlendi.

3. Godzilla x Kong: The New Empire

Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong

Godzilla vs. Kong’un devam filmi olan Godzilla x Kong: The New Empire‘ın yönetmenliği, yine Adam Wingard tarafından yapılıyor. Oyuncu kadrosunda Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry gibi isimler yer alıyor.

Godzilla ve Kong’un, insan hayatını tehlikeye atan tehdit karşısında sırt sırta verdiğini göreceğiz. Filmin vizyona giriş tarihi ise 15 Mart 2024 olarak belirlendi.

4. Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Spider-Man Beyond the Spider-Verse
Spider-Man Beyond the Spider-Verse

Marvel, 2018 yılında Spider-Man: Into the Spider-Verse ile serinin ilk filmini seyircisiyle buluşturmuştu. Çoklu evren konusu işlenen filmde, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan lise öğrencisi Miles Morales’in, diğer evrenlerden gelen Spider-Man’ler ile olan maceraları ele alınıyor.

En İyi Animasyon Film dalında Oscar ödülü kazanan film, 2 Haziran 2023’te Spider-Man: Across the Spider-Verse ile beyaz perdeye geri dönüş yapmıştı. Filmin ikinci serisinde ise Morales, Gwen Stacy’nin de yer aldığı yeni bir Spider-Man ekibiyle maceralara atılmaktadır.

Kitlesi tarafından oldukça beğenilen serinin üçüncü filmi ise yolda. Spider-Man: Beyond the Spider-Verse ile 29 Mart 2024’de vizyona girmesi beklenen film, fanlar tarafından heyecanla bekleniyor.

Filmin yönetmenliğini Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin Thompson üstlenirken, senaristliğini Phil Lord ve Christopher Miller yapıyor.

5. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Efsaneleşmiş film üçlemesi olan Yüzüklerin Efendisi serisine bir film daha ekleniyor. Serinin ilk filmi olan The Lord of the Ring: The Fellowship of the Ring’te işlenen Kader Savaşı’nın yüzyıllar öncesinde yaşanan olayları ele alarak Rohan Kralı olan Helm Hammerhand’ın yaşamına mercek tutacak.

Anime formatıyla seriye farklı bir yön getirecek olan The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim‘in yönetmenliğini Kenji Kamiyama yapıyor. Senaristliğini ise Jeffrey Addiss, Phoebe Gittins ve Will Matthews üstleniyor.

Kral Helm Hammerhand’in seslendirmesini oyuncu Brian Cox, Eowyn karakterini Miranda Otto, Freca’yı ise Shaun Dooley yapacak. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filminin vizyon tarihi ise 12 Nisan 2024 olarak belirlendi.

6. Captain America: Brave New World

Captain America
Captain America

Kaptan Amerika film serisinin dördüncüsü olan Captain America: Brave New World, Anthony Mackie’nin canlandırdığı Sam Wilson karakteri ile yolculuğuna yeni bir soluk getiriyor.

Avengers: Endgame’de yaşananlardan sonra Steve Rogers, kalkanını ve görevini Wilson’a bırakmıştı. Bu göreve adaptasyon sürecine The Falcon and the Winter Soldier dizisinde yer verilmişti. Yeni filmde de Harrison Ford’un canlandırdığı Thunderbolt olarak bilinen Thaddeus Ross karakteri ile maceraları işlenecek.

Film hakkında ser verip sır verilmemesi ile gittikçe merak uyandıran Captain Amerika: Brave New World filmi 26 Temmuz 2024’te vizyona girecek.

7. Furiosa

Furiosa
Furiosa

George Miller tarafından yönetilen Furiosa filminin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke gibi isimler yer alıyor. Furiosa karakterine hayat veren Anya, aynı zamanda senaryonun yazımında da yer almıştır. Hemsworth’ün de Dr. Dementus karakterini canlandıracağını göreceğiz.

Nükleer savaş sebebiyle dünyayı kasıp kavuran susuzluk ve kuraklığın, medeniyetleri ve dünyayı çöküş noktasına getirdiği bir dönemi ele alan Mad Max serisine Furiosa yeni bir perspektif sunacak.

Furiosa’nın gençliği ele alınacak olan bu filmde, Yeşil Dağ’dan kaçırılması ile birlikte bir sürünün eline geçmesine ve evine dönmek için yaşayacağı maceralara eşlik edeceğiz. Merakla beklenen bu maceranın vizyona girme tarihi ise 24 Mayıs 2024 olarak bilinmektedir.

8. Joker: Folie a Deux

Joker Folie a Deux
Joker Folie a Deux

Joker: Folie a Deux, Arthur Fleck’in Joker kimliğini inşa etmesini konu alan filmin devamıdır. Fleck karakterini Joaquin Phoenix’in canlandırdığı bu filmde Harley Quinn’e Lady Gaga hayat veriyor. Film 4 Ekim 2024’te beyaz perdede sunulacak.

9. Deadpool 3

Deadpool 3
Deadpool 3

Ryan Reynolds, Hugh Jackman gibi yıldız isimlerin boy gösterdiği devam filmi, Wolverine’in geri dönüşüyle hayranlarını oldukça heyecanlandırıyor. Deadpool; eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson’ın, kanser tedavisinin yan etkilerinin ona kazandırdığı doğaüstü güçleriyle olan macerasını ele alıyor.

Devam filminde ise kazandığı bu güçleri kaybettiğine şahit olabilir veya bir zaman yolculuğuna çıkabiliriz fakat net bir açıklama bilinmiyor. Deadpool 3 filminin 3 Mayıs 2024’te vizyona girmesi bekleniyor.

10. Thunderbolts

Thunderbolts
Thunderbolts

Thunderbolts, pek de alışık olduğumuz ahlaki ve etik değerleri olan süper kahramanlara benzemeyen karakterlerden oluşan bir gruptur. Hükümet tarafından işe alınan bir zamanların kötü karakterlerinin amacı ise kötülükle savaşmak.

Film kadrosunda Julia Louis-Dreyfus, Wyatt Russell, David Harbour, Sebastian Stan gibi isimler yer alıyor.

Buradan da anlıyoruz ki Yelena Belova, Red Guardiani U Agent, Ghos ve Bucky Barnes Thunderbolts ekibinde yer alıyor. Merakla beklenen filmin vizyona giriş tarihi ise 20 Aralık 2024 olarak belirlendi.

2024 yılında çıkması merakla beklenen en iyi 10 filmi sizler için derledik. Sizin çıkmasını beklediğiniz filmler hangisi? Yorumlarda belirtebilirsiniz. Mitoloji temalı filmlere ilgi duyuyor veya keşfetmek istiyorsanız Mitoloji Temalı En İyi 8 Film adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler