2024 Yılında Çıkacak Heyecan Verici 10 Anime

2024 Yılında Gelecek Olan Heyecan Verici 10 Anime

Sizler için 2024 yılında gelecek olan animeleri incelediğimiz bu listemizde, hem yeni sezonlarını alan efsane serileri hem de ilk defa göz önüne çıkan en heyecan verici 10 anime serisini derledik.

Anime dünyası adına iyisiyle kötüsüyle 2023 yılını geride bırakmak üzereyken, dolu dolu geçen bir yılın ardından yepyeni sezonlar ve heyecan verici yapıtlar da bizlere göz kırpıyor.

Gerek mangalardan yapılan adaptasyonlar gerekse adını ilk defa duyuran 2024 animelerine ait duyurular, şimdiden adlarından söz ettirmeye başladılar bile.

Eğer sıkı bir anime tutkunuysanız veya 2024 yılında animelerin renkli ve büyülü dünyasına siz de dalış yapmak istiyorsanız, kendinizi yormanıza gerek kalmadı. Hazırsanız, sizler için 2024 yılında gelecek heyecan verici 10 animeyi listelediğimiz yazımıza başlayabilirsiniz.

1. Dead Dead Demon’s Dededede Destruction

Dead Dead Demons Dededede Destruction anime
Dead Dead Demon’s Dededede Destruction

İsmi kadar kendisi de fantastik bir bilim kurgu eseri olan Dead Dead Demon’s Dededede Destruction, aynı zamanda Oyasumi Punpun’un da yaratıcısı olan Inio Asano’nun aynı isimli mangasından uyarlanarak Kôhenve Zenpen olarak 2 ayrı film şeklinde önümüzdeki yıl gelmesi beklenen eserler arasında yer alıyor.

Hikayemiz, Tokyo’yu ziyaret eden dev bir uzaylı gemisi etrafında yaşanan olayları ele alır. Uzaylılar insanlara saldırmaya çalışmazlar. Ancak tepelerinde bulunan uzay gemisi nedeniyle şehir sakinleri kaos içindedir.

Bu durum, genç lise öğrencisi Kadode ve arkadaşı Oran’ın yaşamlarını etkiler. Olaylar, sıradan insanların günlük yaşamlarıyla, uzaylı tehdidinin yarattığı gerilimle ve bu sürecin karakterlerimize nasıl yansıdığıyla ilerler.

Ayrıca, serinin seslendirme sanatçıları konusunda da her zaman rastlanmadığımız bir ayrıntı var. Ana karakterlerimizden Kadode’yi YOASOBI grubunun vokalisti Ikura (Lilas Ikuta) ve Oran’ı ise şarkıcı ano seslendirecek.

Eğer bilim kurgu, gizem ve dram konulu bir fantastik maceraya çıkmak istiyorsanız, 2024 yılında kesinlikle sabırsızlıkla beklemeniz gereken animeler arasına eklemelisiniz.

2. The Witch and the Beast

The Witch and the Beast anime
The Witch and the Beast

Kousuke Satake’nin mangasından uyarlanan karanlık ve fantastik atmosferli doğaüstü anime The Witch and the Beast, 2024 yılında adını sıkça duyacağımız animelerden olmaya şimdiden hazır.

Hikayemiz, sihirli bir topluluğun üyesi olan Cadı Erika ile trajik geçmişiyle öne çıkan bir yaratık olan Beast arasındaki karmaşık ilişkiyi anlatır. İkisi arasında gelişen güç mücadelesi ve gizem dolu hikaye, karanlık havasıyla bizlere biraz Hellsing biraz da Vanitas no Carte’yi anımsatıyor.

Sağlam karakter örgüsü ve aksiyon dolu bir dünya seviyorsanız, 2024 yılında The Witch and the Beast sizi kolayca içine çekecektir.

3. Code Geass: Rozé of the Recapture

Code Geass: Rozé of the Recapture anime
Code Geass: Rozé of the Recapture

Listemizin sıradaki animesi ise üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin asla eskimeyecek ve heyecanını kaybetmeyecek serilerden biri olan Code Geass’a ait.

Code Geass: Rozé of the Recapture, hikayesiyle ilgili henüz pek ayrıntılı bilgi verilmese de klasik Code Geass evrenine farklı karakterlerle başka bir pencereden bakacağız gibi görünüyor.

Yıllardır hayran kitlesinden hiçbir şey kaybetmeyen bir seri olarak, uzun zaman sonra gelen bu yeni anime ile gelecekte de başka devam serilerinin kapısının aralanabilme ihtimali, pek çok anime tutkununu heyecanlandıran bir gelişme oldu.

Olağanüstü ince işlenmiş ve üzerine düşünülmüş, heyecan verici bir hikayesi ve ne kadar övsek az kalacak olan gerek ana gerekse yan karakterleriyle bilinen Code Geass, gelecek yeni serisiyle size harika bir yıl geçirtebilir.

4. Dandadan

Dandadan anime
Dandadan

Yine paranormal olayları konu alarak bunu biraz aksiyon ve komediyle harmanlayarak bizlere sunan Dandadan, manga sanatçısı Yukinobu Tatsu’nun eserinden animeye uyarlanarak 2024 yılında gelecek olan animeler arasında yer alıyor.

UFO’lar üzerine takıntılı olan liseli karakterimiz Takakura Ken ve arkadaşı Momo Ayase arasında uzaylılar hakkında geçen bir iddialaşmanın beklenmedik bir şekilde sonuçlanması, hikayemizi gizemli olaylar silsilesinin içerisine sürükleyerek devam ettirmektedir.

Hem komedi hem de aksiyonu bir arada barındıran bir 2024 animesi olacağını söyleyebiliriz.

5. Solo Leveling

Solo Leveling anime
Solo Leveling

Muhtemelen, yakın zamanda animeyle az çok ilgisi olan herkes Solo Leveling adını bir yerlerden duymuştur. Chugong tarafından yazılan ve uzun süredir en popüler seriler listesinden inmeyen Manhwa, artık anime adaptasyonunu almaya hazır ve 2024 yılına hızlı bir giriş yapacak.

Hikayemiz, dünyada aniden ortaya çıkan zindanlarda sınıflandırılan avcı Sung Jin-Woo’nun hikayesini anlatır. Başlangıçta en zayıf sınıfta yer alsa da, ölümünden sonra gizemli bir şekilde yeniden hayata döner ve ikinci bir şans elde eder. Jin-Woo, seviye atlayarak güçlenir ve dünyanın en güçlü avcılarından biri olma yolunda ilerler.

Aksiyon, macera ve geliştikçe güçlenme temalı animemizin, Demon Slayer ve Your Lie in April gibi pek çok ünlü seriye imza atmış olan Aniplex stüdyolarında kaliteli bir yapım olarak 2024’e iz bırakacağını söyleyebiliriz.

6. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc

Gerek muhteşem çizimleri gerekse sürükleyici konusu ve sahneleriyle büyük bir hayran kitlesi edinen Demon Slayer, 2024 yılında maceraya Hashira Training Arc etabıyla devam ediyor.

Tanjiro adlı karakterimizin yaşadığı aile dramı sonrası kardeşi Nezuko’nun iblise dönüşmesiyle başlayan hikayemiz, Tanjiro’nun Nezuko’yu yeniden normale döndürebilme umuduyla çıktığı yolculukla bambaşka bir boyuta evrilir.

2024 Nisan ayında yayınlanması planlanan “Hashira Training Arc,” henüz Demon Slayer’a başlamamış izleyiciler için epey bir vakit veriyor.

Ayrıca henüz Demon Slayer’ı izlemediyseniz sitemizde yer alan “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Anime İncelemesi” adlı incelememize göz atabilirsiniz.

7. A Sign of Affection

A Sign of Affection anime
A Sign of Affection

Suu Morishita’nın aynı isimli mangasından uyarlanan A Sign of Affection, listemizdeki diğer animelerden romantizm odaklı olması yönünden ayrışıyor.

Yuki adlı işitme engelli bir üniversite öğrencisinin, Itsuomi ile tanışması sonucu işitme engeli olmayan bir arkadaşıyla olan iletişimini ve romantik ilişkisini konu alan samimi bir ilişki başlar. Dil bariyerlerini aşarak duygusal bir bağ kurmaya çalışan iki ana karakterimizin sevimli çabalarını ele alır.

A Sign of Affection, 2024 yılına kalpleri ısıtacak sıcacık bir hikayeyle giriş yapmak isteyenleri bekliyor.

8. The Eminence in Shadow: Lost Echoes

The Eminence in Shadow: Lost Echoes anime
The Eminence in Shadow: Lost Echoes

2022 Yılında yolculuğuna başlayan The Eminence in Shadow, kısa sürede oldukça popüler bir seri olarak başarılara imza attı. Şimdi ise bu yıl yayınlanan 2. sezonunun ardından, The Eminence in Shadow: Lost Echoes adlı filmiyle muhtemelen önümüzdeki yıl izleyicileriyle buluşmayı planlıyor.

Aslında sıradan bir lise öğrencisi olmasına rağmen, dünyanın en büyük kötü karakteri olma hayali kuran ana karakterimiz Shin, gizli bir gücün varlığını keşfeder ve Eminence in Shadow olarak tanımladığı kötü karakter rolünü oynamaya karar verir. Ancak gerçek dünya ile hayal dünyası arasındaki boşluklar yavaş yavaş kapanmaya başlarken, Shin’in macerası beklenmedik gelişmelerle dolu olacaktır.

Aksiyon, komedi ve fantastik temalı eğlenceli bir hikaye arıyorsanız, The Eminence in Shadow serisi 2024 izleme listenizde mutlaka yer alması gereken animelerden.

9. Black Butler: Public School Arc

Black Butler: Public School Arc anime
Black Butler: Public School Arc

Yine zamanının efsane serilerinden biri olan Black Butler, hikayeye ara verdiği yerden Public School Arc kısmı ile devam ediyor.

19. yüzyıl Londra‘sında geçen hikayemiz, ailesini kaybeden genç soylu Ciel Phantomhive ve şeytani hizmetçisi Sebastian arasındaki anlaşmayı konu alır.

Ciel, Sebastian’ın yardımıyla intikam almak ve gizemli olayları çözmekle görevlidir. Ayrıca Phantomhive Kontu olarak, şeytan avcısı adıyla da bilinir ve Kraliçe’nin emirlerini yerine getirmekle görevlidir.

Gizem dolu ve fantastik unsurları içeren karanlık bir dünyada, ilgi çekici karakterlerle önümüzdeki yıl yeniden bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

10. Chainsaw Man Movie: Reze-hen

Chainsaw Man Movie: Reze-hen
Chainsaw Man Movie: Reze-hen

Jujutsu Kaisen ve Attack on Titan gibi eserlere imza atan MAPPA stüdyolarından çıkma bir başka anime olan Chainsaw Man, 2024 yılında Chainsaw Man Movie: Reze-hen anime filmiyle izleyiciyle yeniden buluşuyor.

Ana karakterimiz Denji, ailesinin borçları yüzünden zorlu bir yaşam sürerken, ölümden dönerek Chainsaw Man adlı bir iblis avcısına dönüşür.

İnsan ve iblis özelliklerini birleştiren Denji, hem insan dünyasında hem de iblislerin dünyasında hayatta kalmaya ve iblisleri avlamaya çalışır.

Aksiyon, korku ve bir miktar da komediyi içinde barındıran Chainsaw Man, hikayeye devam ettiği yeni filmiyle de 2024’te izleyicinin gönlünde taht kuracağa benziyor.

Eğer bu içerik hoşunuza gittiyse ve animelerle ilgili daha fazla kaynak arıyorsanız, başka bir anime içeriğimiz olan “En İyi Çizimlere Sahip 10 Anime Serisi” başlıklı listemize de göz atabilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler