Popüler oyun karakterlerini muhtemelen çoğunuz biliyorsunuz, fakat onlar hakkında bilmediğiniz detaylar var. Bu içeriğimizde oyun karakterlerinin gizli yanlarına bakıyoruz. Popüler oyun karakterleri hakkında bilinmeyenler ve gizli detaylar.
İçerik Başlıkları
Oyun Karakterlerinin Gizli Hikayeleri
Oyun tasarımcılar karakterlerini oluştururken ufak detaylara önem verirler. Oyun karakterleri hakkındaki ufak detaylar onları daha derin ve daha önemli karakterler yapar. Fakat tasarımcılar oyun karakterlerinin sırlarını oyunculara doğrudan söylemek yerine bunları oyun içerisine gizlemeyi tercih edebilirler.
Oyun karakterlerinin gizemlerini keşfetmek biz oyunculara bırakılır. Bunun başlıca sebebi oyun dünyasını ve oyun dünyasına ait detayları bir anda oyuncuya vermemektir. Bu şekilde oyuncular karakterlerin gizli detaylarını yavaşça öğrenir ve karakterlerin gizemleri daha anlamlı olur. İşte popüler oyun karakterlerinin gizemleri ve ilginç detayları.
Niko Bellic’in Gizemli Adı
GTA 4‘ün ana karakteri Niko Bellic sırlarla dolu bir karakter. Niko Bellic konusunda en çok merak edilen detaylar genellikle Niko ve kuzeni Roman’ın nereli olduğu, veya hangi savaşta savaştığı. Fakat bu Niko’nun memleketi ve savaştığı savaş dışında bilmediğimiz birçok sırrı var.
GTA 4’ü oynayanların çoğu Niko ve Roman’ın Rus olduğunu düşünüyor, fakat bu doğru değil. Niko ve Roman oyun içerisinde Sırpça konuşuyor. Fakat konuştukları dil Sırpça dışında Boşnakça veya Hırvatça da olabilir, çünkü bu dillerin hepsi neredeyse aynı. Niko bu dilleri konuştuğu için onun Yugoslav Savaşları’nda savaştığını söyleyebiliriz.
Niko’nun yaşına, savaş hakkındaki söylemlerine ve konuştuğu dile dikkat edersek kendisinin bir Yugoslav olduğunu hemen anlarız. Asıl soru ise Niko’nun hangi Yugoslav ülkesine ait olduğu. Oyuncuların ilk tahmini Niko’nun Sırp olması, fakat savaş üzerine yaptığı yorumlara dikkat edersek Niko’nun Bosnalı bir Hırvat olduğunu öne sürebiliriz.
Niko’nun bir başka gizemi ise adı. Sırpça’da veya Boşnakça’da ‘Niko‘ kelimesi ‘hiç kimse‘ anlamına gelir. Eğer adı Nicolaj veya Nicolo olsaydı, kısaltması ‘Nico‘ şeklinde olurdu, fakat adı Niko. Buradan Niko’nun gerçek adının Niko olmadığını da öne sürebiliriz.
Bioshock’daki Atlas Göndermesi
Bioshock serisi birçok gönderme ve gizli detay ile dolu, fakat Atlas karakteri hakkındaki önemli bir detay bilinmiyor. Bioshock 1’in başlarında Atlas karakteri, ana karakterin hayatını kurtarıyor ve oyun boyunca ona yardım ediyor. Fakat hikayenin sonlarına doğru bu oyun karakteri hakkında ilginç bir şey öğreniyoruz.
Atlas karakterinin aslında Frank Fontaine olduğunu öğreniyoruz. Oyun boyunca bize yardım eden bu gizemli karakter aslında oyunun baş düşmanı olan Frank Fontaine çıkıyor, fakat Atlas’ın asıl gizemi bu değil.
Bioshock serisi yazar ve filozof Ayn Rand’ın Atlas Silkindi romanından bolca esinleniyor. Atlas karakerinin ismi ise buradan geliyor. Atlas karakteri başta bize ve Rapture’ın insanlarına yardım eden gibi biri dursa da oyun sonunda tüm bencillğini ortaya çıkarıyor. Ayrıca Bioshock oyunundaki Andrew Ryan karakteri de Ayn Rand’ın ismi ilham alınarak yazılmıştır.
Max Payne’in Ölümü
Max Payne serisi bir zamanların en sevilen aksiyon oyunları arasındaydı. Türünün ilk örneklerinden olan Max Payne hem aksiyon öğeleriyle hem de sıra dışı hikaye anlatımıyla oyuncuların ilgisini toplamıştı. Fakat hem baş karakter Max, hem de oyunların hikayeleri hakkında bilinmeyen ilginç detaylar var.
Öncellikle Max Payne’in ilk oyununda Nors ve Germen mitlerine bolca gönderme var. Alfred Woden karakteri doğrudan Odin’e gönderme. Ayrıca ilk oyundaki gizemli ilaç Valkyr, Aesir Corporation ve Ragnarock Bar gibi daha ufak göndermeler var. Bu göndermeler dışında Max Payne karakterinin ilk oyundaki suratı da oyunun baş yazarı Sam Lake’in suratı referans alınarak tasarlanmıştır.
Fakat Max Payne’in asıl gizemi, karakterin ölümü. Max Payne 3’ün sonunda Max karakteri hala hayattaydı. 4. oyun çıkabilir ve Max’in hikayesi devam edebilirdi. Ancak bir başka Remedy oyununda Max Payne’nin ölümünü onaylanmış oldu. Alan Wake 1 oyununda bulduğumuz gizli bir notta Max Payne’nin intihar notunu buluyoruz, ayrıca notu Max seslendiriyor.
Gordon Freeman’ın At Kuyruğu
Half Life serisi şimdiye kadar çıkmış en popüler ve en gizemli oyun serileri arasında. Half Life hayranları serininin 3. oyununu yıllardır bekliyor, fakat Valve bu konuda sessizliğini koruyor. Oldukça eski bir seri olsa da Half Life içinde bile bilinmeyen detaylar var.
Half Life’ın ana karakteri Gordon Freeman hakkında birçok detay biliniyor. M.I.T.’den mezun olduğu, Seattle’da doğduğu ve az da olsa silah eğitimi olduğu biliniyor. Fakat Gordon Freeman hakkında sizi şaşırtacak çok ilginç bir detay var.
Half Life 1 oyununda Gordon Freeman karakteri tam anlamıyla modellenmiş bir şekilde oyunda bulunuyor. Half Life bir FPS oyunu olsa da tasarımcılar Gordon Freeman’ı kafası dahil olmakla birlikte modellemişler. Gordon Freeman karakterini modellerken kendisine kısa bir at kuyruğu eklemişler. Hatta Half Life 1’in remake versiyonu olan Black Mesa adlı oyunda, bilim adamları Gordon Freeman’ın at kuyruğu hakkında yorum yapar.
Luigi’nin Garip Sırrı
Mario serisindeki Luigi karakterini neredeyse tüm oyuncular bilir, fakat Luigi hakkında bilmediğiniz çok ilginç bir detay var. Luigi karakteri ilk olarak 1983 yılında çıkan Mario Bros. oyununda yer almıştı, o yıldan beri de en sevilen oyun karakterleri arasına girmeyi başardı. Fakat Luigi sadece Mario serisinde yer almadı, farklı oyun evrenlerini de ziyaret etti.
Luigi, çeşitli spin-off oyunları dışında bir başka oyun serisinde daha yer aldı. Luigi karakteri Castlevania Lords Of Shadow: Mirror Of Fate oyununda bir easter egg karakter olarak bahsedilmişti.
Bu oyunda Luigi, Dracula kalesinin baş tesisatçısıydı, hatta oyunda bulduğumuz bir notta kardeşi Mario’ya gönderme yapar. Luigi, Castlevania oyununda kalenin tesisatının kardeşi Mario’nun bile bu boruları tamir edemeyeceğini söyler.
Luigi hakkında bilmeniz gereken bir gizem daha var. Japonca’daki ‘ruiji‘ kelimesi ‘benzer‘ anlamına gelmektedir. Japonlar ‘L’ sesini telaffuz edemez, bu yüzden ‘Luigi’ kelimesini ‘Ruiji’ olarak okurlar. Bu da Luigi’nin Mario’nun benzeri olduğu anlamına gelir. Fakat Luigi’nin adı bir başka detay ile daha karanlık bir hal alıyor.
Luigi’yi seslendiren Tony Rosato Capgras delüzyonu hastası biri. Capgras sendromu hastaları kişinin yakınlarının yerine başkalarının geçtiğine inanır. Yani Luigi, Mario’nun başka biri olduğunu düşünüyor.