İstifa Dilekçesi Örnekleri, Detaylı Örnek Şablonlar

İstifa dilekçesi örneği

İşlerinden ayrılmak üzere istifa etmek isteyen çalışanlar, yazılacak olan dilekçeyi nasıl yazıp derleyeceklerini bilemeyebilirler. İnternet üzerindeki istifa dilekçesi örnekleri bu konuda büyük yardımcı olabilmektedir.

İstifa Dilekçesi Nedir?

İstifa dilekçesi, bir çalışanın mevcut iş yerinden ayrılmak için yazdığı dilekçedir. İşten ayrılma niyetini resmi bir şekilde bildirdiği yazılı belge, istifa dilekçesidir desek de uygundur. Bu belgede mutlaka çalışanın işten çıkma tarihi, işten çıkma nedeni ve eklenmesi gereken diğer önemli bilgiler yer almalıdır. Dilekçe hazırlarken bu detaylara dikkat ediniz.

İstifa dilekçesi yazarken işverenle olan iletişiminizi de sağlıklı ayarlayın. Beklentilerinizin netleşmesi ve resmi bir kayıt oluşması babında dilekçe yazmalısınız. İşten ayrılma dilekçesi yazmak zor gibi görünse de kolaydır. İstifa ettiğinizde kendi isteğinizle işten ayrılırsınız. İşyeri istifa dilekçesi, çalışanların profesyonel bir şekilde ayrılmaları için gereklidir. Bu bakımdan işten ayrılmanıza yardımcı olur.

İstifa Dilekçesi Örnekleri

İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İstifa dilekçesi yazım işleminde dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Dilekçe başlığı, dilekçenin resmi dille yazılmış olması önemlidir. Tarihe ve imzaya dikkat edin. Dilekçe yazarken ad soyad bilgilerinizi de doğru girin. Ayrıca dil bilgisi kurallarına dikkat edin.

Eğer kendiniz yazmakta zorlanıyorsanız, konuyla alakalı danışmanlık alabilirsiniz. Veyahut istifa örnekleri üzerine incelemeler yapıp kendi dilekçenizi düzenleyebilirsiniz. Daha önce istifa etmiş yakınlarınızdan da dilekçe hazırlama konusunda destek alabilirsiniz. İşten istifa dilekçesi yazarken şunlara dikkat edin;

  1. Dilekçenin Başlığı: Dilekçenin başlığına “İstifa Dilekçesi” yazmalısınız. Böylece istifa için dilekçe yazılmış olduğu anlaşılır.
  1. Tarih: Mutlaka dilekçenin sağ üst köşesine tarih yazılmalıdır. Hangi tarihte ve ne zaman bu belgeyi hazırladığınız anlaşılmış olur.
  1. İşveren Adı: Dilekçenin sol tarafında işverenin adı yazmalıdır. Ayrıca işverenin unvanı ve iş yerinin adresi de yazılmalıdır. Dilekçenin resmi bir belge niteliği taşıması için bu önemlidir.
  1. Selamlama Metni: Dilekçeye “Sayın [İşverenin Adı]” şeklinde başlayın. Bu selamlama anlamına gelir ve resmiyet içerir.
  1. Dilekçeye Giriş: Dilekçenin giriş bölümü, istifa sebebinin anlatılması için hazırlanır. Yani neden istifa ettiğinizi ve bu belgenin hangi tarihten itibaren geçerli olacağını belirtin.
  1. Teşekkür Kısmı: Dilekçenin ortasında teşekkür kısmı olmalıdır. Yani çalıştığınız süre boyunca edindiğiniz deneyimler için de işin size kattıkları için ufak bir teşekkür eklemelisiniz. İşvereninize teşekkür ettiğiniz bir cümle eklemeniz profesyonelliğinizi gösteren bir durum olur. Teşekkür bölümü işyerinize olan nezaketinizi de gösterir. O nedenle dilekçede ılımlı bir dil kullanmanız önemli olur. İstifa örneği incelemeleri yaparak uygun bir istifa dilekçesi hazırlayabilmeniz mümkün olur.
  1. Kapanış Cümlesi: Mutlaka ve mutlaka dilekçenizin sonunda, “Saygılarımla” veya “İyi dileklerimle” gibi bir kapanış  yapmanız icap eder. Bu ifadeleri kullanarak kendi adınızı ve imzanızı dilekçeye eklemeniz gerekmektedir.
  1. Varsa Ek Belgeler: Diyelim ki iş yerinizin belirlediği bir çıkış prosedürü varsa, bunu da dilekçenizde belirtiniz. İşten ayrılırken gereken prosedürleri belirtmeniz uygun olur. İşten istifa dilekçesi hazırlamak kolay olmasa da nasıl hazırlayacağınızı bildiğinizde sorun ortadan kalkar. Memur mu mavi yaka mı olarak hizmet verdiğiniz, hazırlayacağınız dilekçeyi değiştirir. Aşağıda istifa dilekçesi örneklerini göstermekteyiz.

İstifa Dilekçesi Örnekleri

İstifa dilekçesi örneği, işten istifa etmek isteyenler için merak konusudur. İşten ayrılma özel sektör istifa dilekçesi örneği için genelde insanlar soruşturmalar yaparlar. Daha önce istifa eden arkadaşlarından bilgi almak isterler. Dilekçe yazmak zor görünse de kolaydır.

İstifa kararı almak çoğu kişi için kolay olmamaktadır. Çok sevdiğiniz bir iş yerinden ayrılırken dilekçe yazmak da zor gelebilir. Belki işinizde olan memnuniyetsizlikler dolayısıyla işten çıkmak isteyebilirsiniz. Kariyerinizi bir adım daha ileriye taşımak için iş değişikliği yapabilirsiniz. Bu süreçte istifa dilekçesi hazırlamak sizin için çok önemli olacaktır. İstifa dilekçesi yazarken resmi prosedürleri takip etmeniz gerekir.

İstifa dilekçesi hazırlarken tarih ve imza gibi detaylara da dikkat etmelisiniz. İstifa dilekçesi örneklerine bakarak siz de bir dilekçe yazabilirsiniz. İstifa mektubu nasıl yazılır diye soruyorsanız, aşağıdaki örnekleri kontrol edebilirsiniz. İstifa dilekçesi hazırlarken yasal prosedürlere dikkat ediniz. İstifa dilekçe örneği Word üzerinde nasıl yazılır diyenler aşağıdaki örneklere göz atabilir. Çalıştığınız kuruma özgü bazı durumları da dilekçede belirtmeniz gerekirse bunu öğrenmeniz şarttır.


Yöneticiniz veya çalışma arkadaşlarınızla sorun yaşıyorsanız aşağıdaki gibi bir istifa dilekçesi örneği yazabilirsiniz.

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

…….. İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün Dikkatine,

../../…. tarihleri arasında ……….. A.Ş’de … departmanında ……. görevini icra ettim. Şirketimizin çalışan ve müşteri geri dönüşlerinden de anlaşıldığı üzere görevimi ….. yıl başarıyla sürdürdüm.

………..  (Burada ayrılma nedeninizi belirtiniz)

İstifamla alakalı ilgili işlemlerin başlatılmasını rica eder, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

Ad Soyad

İletişim Bilgileri

(İmza)


 

Herhangi bir neden belirtmeden ortalama bir istifa dilekçesi yazmak için şu örneği dikkate alınız:

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

…….. İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün Dikkatine,

../../…. tarihinde başlamış olduğum …… işinden ../../…. itibariyle ayrılmaktayım. İstifa talebimin kabulü ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

(Buraya bir teşekkür metni yazınız)

Saygılarımla,
Ad Soyad
İmza


 

Eğer çalıştığınız şirketinizde bir İnsan Kaynakları departmanı bulunmuyorsa aşağıdaki örneği baz alınız.

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

Muhasebe Departmanı Müdürlüğü’ne,

………………………..’nin ……………………… adresinde bulunan görevimden kendi isteğimle ……………………… sebeplerden dolayı ../../…. tarihi itibariyle ayrılma talebinde bulunuyorum.

Gereğinin yapılması ve sonucun tarafıma bildirilmesini arz ederim.

Saygılarımla,
Ad Soyad
İmza


 

İstifa etmiş olmanıza rağmen almanız gereken herhangi  bir ödeme varsa aşağıdaki istifa dilekçesi örneğini hazırlayınız.

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

Muhasebe Departmanı Müdürlüğü’ne,

./…/…. tarihinden beri işyerinizin ……… adresindeki departmanında mesleğimi icra etmekteyim. Özel sebeplerden dolayı kendi isteğimle ….. /…./ …. Tarihiyle işten ayrılmayı talep ediyorum. İş yerinden ayrılışım esnasında bana ödenmesi icap eden tüm sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek ayrılışımın yapılmasıyla alakalı gereğin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

Ad Soyad
İmza:

Personel Bilgileri

T.C. Kimlik Numarası:
Sigorta Numarası:
Adres:
Cep Telefon Numarası:


 

Memurluktan istifa eden biriyseniz aşağıdaki istifa dilekçesi örneğine göz atınız.

Tarih: …./….. /……

…. BAKANLIĞI’NA ………….. İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE …… MÜDÜRLÜĞÜ’NE,

657 sayılı Kanunun “Çekilme:” başlıklı 20. maddesinde “Devlet memurları, bu kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler.” hükmü, 94. maddesinde ise “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir” hükmü bulunmaktadır.

Yukarıdaki hükmün bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak memuriyet görevinden çekilmeyi talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

Ad Soyad
İmza

Memur Kimlik Bilgileri

Ad Soyad:
Adres:
Sicil Numarası:
T.C. Kimlik Numarası:
Cep Numarası:


 

Mavi yakaysanız ve istifa dilekçesi hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki örneği baz alabilirsiniz.

Tarih: …./….. /……

……………….’ne,

……………………………. adresinde bulanan iş yerinizde   …./….. /…… ve ….. /….. /….. tarihleri süresince faaliyet göstermiş bulunmaktayım. Söz konusu çalışma sürem kapsamında oluşan tüm kanuni ve akdi haklarımı almış bulunmaktayım. İş yerinizden özel gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı altında kalmadan …./….. /…… (İhbar süresini baz alarak tarih yazınız) tarihinde ayrılmak istemekteyim. Gereken tüm işlemlerin yapılmasını arz ederim.

İşçiye ait bilgiler:

T.C. Numarası:
Sigorta Numarası:
Adres:
İmza:

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler