Google Analytics (UA) Mülkü Nasıl Silinir? (Kesin Çözüm)

Universal Analytics nasıl silinir

Google Analytics 4 mülküne geçiş yaptıktan sonra Universal Analytics nasıl silinir? Detaylı adım adım anlatımlı, resimli ve açıklamalı Google Analytics (UA) mülkü nasıl silinir? Kesin çözüm!

Öncelikle bir Google Analytics UA mülkünü “Çöp Kutusu’na Gönder” işlemi yapmak için hesap düzeyinde (Yönetici rolüne sahip olmanız gerekir.) kullanıcı erişiminiz olması gerekiyor.

Eğer Analytics hesabına Yönetici rolünde erişiminiz yoksa Google Analytics (UA) mülkü silme işlemi yapamazsınız. Bunun için öncelikle Yönetici iznine sahip bir kullanıcıdan sizi yönetici olarak eklemesini isteyin.

Universal Analytics Nasıl Silinir?

Bir Google Analytics mülkünü sildiğiniz zaman bu mülkün Çöp Kutusu’na taşınacağını unutmayın. Eğer sildiğiniz mülkü silmekten vazgeçerseniz 35 gün içerisinde silinen mülke Analytics Hesapları sekmesinden erişerek Yönetici ayarlarında yer alan Çöp Kutusu sayfasına tıklayın. Bu sayfada son 35 gün içerisinde silmiş olduğunuz mülkleri görebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

Peki, “Universal Analytics nasıl silinir?”. Eğer GA4 kurulumu yaptıktan sonra tüm mülk silme gereksinimlerini taşıyorsanız Universal Analytics mülk silme işlemi oldukça basittir. Aşağıda Google Analytics 3 nasıl silinir, adım adım açıkladık:

  • İlk olarak web sitelerinden Google Analytics (UA) izleme kodunu kaldırın.
  • Google Analytics hesabınızda oturum açın.
  • “Yönetici”ye tıklayın.
  • Ardından açılan hesap ayarları sütunundan “Hesap Ayarları” seçeneğini seçin.
  • Silmek istediğiniz mülk adının doğru olup olmadığını kontrol edin.
  • Son olarak; sağ üst köşede yer alan “Çöp Kutusu’na Gönder” butonuna tıklayın.
Universal Analytics silme
Universal Analytics silme

Eğer, “Bu mülk, Universal Analytics mülküyle Google Analytics 4 mülkü arasındaki bağlantının bir parçasıdır ve silinemez.” gibi bir uyarı alıyorsanız ya da “This property is part of a link between a Universal Analytics property and a Google Analytics 4 prop” veya “Bu hesap, aşağıda açıklandığı gibi Google Ads, AdSense ve/veya AdMob hesaplarına bağlı. Bir hesabı Çöp Kutusu’na taşırsanız bu entegrasyonlar arasındaki veri paylaşımı kesintiye uğrar.” hatası alıyorsanız diğer Google ürün bağlantılarını Universal Analytics’ten kaldırmanız gerekiyor.

Bu hizmet bağlantıları; Google Adsense, Search Console gibi Google ürünleri olabilir. Ayrıca GA4 kurulumu yaparken yeni mülkünüzü Universal Analytics ile ilişkilendirmiş olabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey; ürün bağlantılarını ve Google Analytics 4 mülkünden Universal Analytics bağlantısını kaldırmaktır. Aşağıda detaylı olacak şekilde işlem adımlarını açıkladık:

  • Universal Analytics mülkünüzde iken Yönetici’ye tıklayın ve Hesap Ayarları sütununda yer alan Ürün Bağlantıları’nı kontrol edin.
  • Ürün bağlantılarını kestikten sonra Yönetici sütununa geri dönüp Kurulum Asistanı’na tıklayın.
  • Burada “Bağlı Mülkü Aç” adlı butona tıklayın.
  • Ardından “Bağlantıyı Kes” butonuna tıklayın.
Universal Analytics Bağlantı kaldırma
Universal Analytics Bağlantı kaldırma
Universal Analytics bağlantı silme
Universal Analytics bağlantı silme

Artık Universal Analytics ile GA4 veri akışı kesildiğine göre Universal Analytics mülkünü silebilirsiniz.

Bunun için “Çöp Kutusu’na Gönder” adımlarına tekrar dönün ve Universal Analytics silme işlemini yeniden deneyin. Adımları tamamladığınızda Universal Analytics mülkü başarıyla silinecektir.

Ayrıca bu tarz içerikler ilginizi çekiyorsa, sitemizde yer alan “Dijital Pazarlama” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler