Binance Nedir ve Kripto Para Nasıl Alınır? Binance Mobil Kripto Para Kazanma Rehberi

Binance Nedir ve Kripto Para Nasıl Alınır? Binance Mobil Kripto Para Kazanma Rehberi ve Binance hakkında her şeyi bulabileceğiniz en temel Binance mobil kullanım kılavuzu.

Binance Nedir ve Kripto Para Nasıl Alınır? Binance Mobil Kripto Para Kazanma Rehberi ve Binance hakkında her şeyi bulabileceğiniz en temel Binance mobil kullanım kılavuzu. Bitcoin satın alıp kazanç elde edebileceğiniz en iyi bitcoin kazanma yöntemlerini içeren kripto para borsası Binance hakkında Yeni başlayan Traderlar için nitelikli Binance mobil kullanım kılavuzu

Fiziksel olarak miktarı takip edilen ve basımı merkezi bankalar tarafından sağlanan paralar dijital anlamda evrilen teknolojinin devinimleriyle kripto paraya eviriliyor.

Peki günümüzde popülerleşen Kripto para furyası nedir ve nasıl kripto para kazanılır. Crypto(cryptography) ve currency kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Kripto para aynı zamanda dijital olarak şifrelenmiş merkezi olmayan; aracı bir kuruma veya otoriteye bağlı kalmadan alınıp satılan sanal para birimini ifade eder.

Kripto paralar sanal cüzdanlar da veyahut şifreli, taşınabilir belleklerde muhafaza edilir. Günümüzde epey popülerleşen kripto para ile tıpkı fiziksel para ile yapabileceğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

Kripto para kullanmak için bir web sitesine veya aracı bir bankaya ihtiyaç duymazsınız. Ücretsiz kripto para yazılımı çalıştırıp kripto almak veya göndermek için istediğiniz kişinin cihazına bağlanmanız yeterlidir.

Eğer bir yatırımcı veya sanal para kullanmaya meraklı biri iseniz işin teknik kısmını bilmenize gerek yoktur. Çeşitli yazılımlar sizin için bu işlemleri yerine getirir. Ancak bu bilgiler benim için yeterli değil daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorum diyorsanız Binance Academy‘de yer alan teknik makalelere göz atabilirsiniz.

Peki Birçok İnsanın Dilinden Düşmeyen Şu Bitcoin Nedir?

2008 yılında 9 sayfalık Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi adlı bir belge yayınlayan Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in çalışma prensibini tüm detaylarıyla anlatmış ardından 3 Ocak 2009’da piyasaya sürmüştür. Şaşırtıcı bir gerçek ise Bitcoin’in mucidinin kim olduğunun bilinmemesidir. Hakkında birçok teori ortaya atılan Satoshi Nakamoto bir kişi veya bir grup olabilir. Ancak tek bildiğimiz erken kazdığı Bitcoinler ile şu an çok zengin olduğu(?)

Piyasada bugün itibariyle binden fazla kripto para çeşidi var. Bunların başlıcası; Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash ve Tether’dir.

Kripto Paraların Veritabanı Blockchain Nedir?

Blockchain kripto paraların oluşturulduğu veri tabanlarıdır. Bu veri tabanları salt eklenir özelliğe sahiptir. Bu bilgileri yalnızca ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Eklediğiniz bir bilginin bulunduğu hücreyi rastgele seçip silemezsiniz.

Diğer bir özellik ise bloklardan meydana gelen veri tabanında girişlerin en sondaki girişe bağlanması kriptografik olarak bir zincir oluşturur. Her yeni veri girişi bir öncekini işaret ettiğinde dijital parmak izi yani Hashing işlemini meydana getirir. Blockchain sabittir.

Eğer bir blok verisini değiştirirseniz dijital parmak izi de değişir. Nitekim dijital parmak izi değişen blok zincirdeki diğer blokları da etkilediğinden bir döngü oluşur ve tüm blok zincirinin dijital parmak izi değişir. Böylece her değişikliğin belli olduğu bir domino etkisi elde etmiş oluruz.

Bitcoin ve Kripto Para Nasıl Alınır?

Günümüzde Bitcoin ve benzeri kripto paraların alınıp satıldığı birçok kripto para borsası vardır. Bu borsalardan bir kısmı merkezi bankalar ve kurumlarca yönetilirken bir kısmı kripto değişim borsaları tarafından yönetilir.

Bu borsalar arasında Coinbase, Kraken, BTCTurk gibi birçok yatırımcısı olan borsalar yer alır. Ancak kripto para konusunda en iddialı şirket kuşkusuz Binance kripto para borsasıdır. Düşük komisyon ücretleri ve kolay kullanımı ve çok çeşitli altcoin listeleri ve piyasaya daha çıkmamış Coin ve Tokenleri Stake edebileceğiniz harika seçenekler sunar ve kullanıcı dostu ara yüzüyle işlem yapmak oldukça kolaydır.

Alım – Satım genelde kısa vadede kar elde etmek için kullanılan spekülasyonlardır. Alım-Satım yapan Traderlar genellikle bir pozisyondan bir başka pozisyona kısa sürede geçerek piyasa trendlerini takip edip analiz yaparlar ve uygun buldukları pozisyonlarda alım – satım işlemlerini gerçekleştirirler. Alım – Satım işlemlerini ister saatlere ister günlere yayabilirsiniz. Her türlü, doğru piyasa pozisyonlarını yakaladığınızda kazancınız katlanacaktır.

Binance kripto para borsası alım satım nasıl yapılır? Gelin detaylı olarak inceleyelim. Öncelikle Binance’te bir hesap oluşturmalısınız. Hesap oluşturma işlemi gerçek bilgilerinizi gerektirir. Hesabınız doğruladığında profil menüsünde “Doğrulandı” yazısını görürsünüz.

Binance profil doğrulama
Binance profil doğrulama

Doğrulama işlemi bittiğine göre Binance hesap cüzdanınıza para eklemelisiniz. Bu işlem için Ana sayfada yer alan “Yatırma” menüsüne tıklayın. Ardından açılan sayfada “Nakit” sekmesine gelin ve yatırmak istediğiniz para birimini seçin.

Eğer daha önceden kripto para birikiminiz var ise kripto cüzdan aracılığıyla gerekli adımları izleyerek Binance hesap cüzdanına kriptoları aktarabilirsiniz.

Binance para yatırma
Binance para yatırma

Türk lirası üzerinden bir yatırma işlemi için nakit sekmesinden TL olarak değil de “TRY” olarak arama yapın. Ardından açılan sayfada Papara Hesap Bakiyesi”ni seçin.

Papara üzerinden para aktarmak ve çekmek için öncelikle kendi adınıza Papara hesabınız olması gerekiyor. Papara hesabını internet tarayıcı üzerinden ücretsiz bir şekilde oluşturabilir, isterseniz kart talebinde bulunabilirsiniz.

Binance papara ile TRY yatırma
Binance papara ile TRY yatırma

100 lira ve üzerinde TRY’yi ister Carrefour ister ortak ATM üzerinden EFT yoluyla Papara hesabınıza aktarabilirsiniz. Önemli bir uyarı: Birkaç TRY komisyon kesilebilir. 100 TRY yerine 105 TRY gönderip işi garantiye almakta fayda var.

Şimdi Binance hesap cüzdanındaki TRY bakiyesini alım – satım yaparak kripto paraya dönüştürmelisiniz. Bu işlem için ana sayfada, en altta yer alan “Alım Satımlar” menüsüne tıklayın.

Binance Mobile alım satım menüsü
Binance Mobile alım satım menüsü

Bu menüde üstte yer alan Spot sekmesine tıklayın ve kırmızı işaretli alana tıklayıp BNB/TRY ikilisini seçin. Peki ya neden BNB/TRY ikilisini seçiyoruz?

Binance işlem çiftleri
Binance işlem çiftleri

Siz isteğe göre TRY ile alınabilen farkı bir coin veya token seçebilirsiniz. Eğer kripto alım satım işlemleriyle ilgili teknik bilgiye sahip değilseniz Binance’in kendi borsa coini olan BNB’yi neden tercih etmeniz gerektiğini maddeler halinde açıklamak istiyorum:

  • Yüksek hacme sahip kripto para borsası olan Binance’in oluşturduğu bir kripto para olması
  • İşlemlerde diğer coinlere göre daha az komisyon oranları sunması.
  • Binance Launchpad ve launchpool’da stake için kullanılabilir.
  • Yakın bir zamanda Binance’in Decentralized Exchange borsasında kullanılacak olması
  • Ayrıca birçok altcoin ve token alım satımlarında kullanılabilir olması

Eğer BNB ile devam etmeye karar verdiyseniz alım satım işlemine geçebiliriz. Binance Hesap Cüzdanında bulunan TRY miktarı ile BNB coin satın almak için %25, %50, %75, %100 seçeneklerinden birini işaretleyin.

Bu yüzdelikler ne anlama geliyor? Bu hesabınızda bulunan TRY miktarının ne kadarıyla BNB alacağınızı seçmenin pratik bir yolu. %100 seçeneğini işaretliyoruz. Peki şimdi ne olacak? Hemen BNB Al emrini verirseniz anlık piyasa fiyatı üzerinden alacağınız için belki pahalı belki de ucuz alırsınız.

Eğer pahalı alırsanız daha az BNB’niz olur. Şimdiden Trader olmanız sizin lehinize sonuçlar üretir. Yapmanız gereken basit! Sağ üst kenarda yer alan grafiğe tıklayın.

Binance mum grafikleri
Binance mum grafikleri

Açılan menüde sağ kenardaki düşük ve yüksek göstergelerindeki durumu inceleyin. Eğer şu an ki piyasa Düşük göstergesindeki sayı ile yakın bir değerde ise anlık emir vermenizde bir sıkıntı yoktur.

Binance işlem çiftleri fiyatları
Binance işlem çiftleri fiyatları

Alım – Satım işleminden sonra piyasa yükselebilir veya düşebilir. Eğer BNB’leri pahalı aldığınızı düşünüyorsanız da üzülmeyin. Yavaş yavaş bu işi öğreneceksiniz, yeri geldi mi zarar da edeceksiniz. Önemli olan piyasa analiz tekniklerini öğrenmek. En profesyonel Traderlar bile hata yapabiliyor.

Binance hesap cüzdanında yer alan BNB coinlerle artık BNB borsasında alım satım yapabilirsiniz. BNB’de temel iki borsa vardır. Bu borsalardan biri BNB bir diğeri BTC’dir. BTC borsasında tanıdık coinler görebilirsiniz. Ancak komisyon oranları yüksektir. Ve BNB ile alım satımı sınırlıdır.

Eğer kısa vadede Trade yapmak istiyorsanız BNB borsasındaki tokenlerle başlayın. Hacmi yüksek tokenlerde saatlik alımlar yapabilir ucuza aldıklarınızı pahalıya satabilirsiniz. Bu da size kısa vadede iyi bir kazanç getirebilir.

Ayrıca unutmayın paranız kaybolmuyor. İşlem yapmadığınızda BNB coin stake ederek henüz proje aşamasındaki coin ve tokenleri fonlayabilirsiniz. Karşılığında ise ödüller kazanırsınız. Ayrıca Binance’in yerel Türk borsası trbinance üzerinden tüm yerel banka ve hesaplardan EFT yapabilirsiniz.

Henüz Binance kripto para borsasında hesap açmadıysanız alttaki linkten kayıt olarak BNB %25 indirimine ek olarak ekstra %5 komisyon indirimi kazanabilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
İlgili İçerikler